Home » Sessie » Kind

Nieuwetijds Kinderen

Niet alleen wij zelf maar ook onze kinderen vragen om een veilige haven vanwaar ze de wereld kunnen gaan ontdekken met plezier. Soms botsen ze met de energieën hier op aarde en is het moeilijk om een weg te vinden met hun gevoelens en andere perspectieven. Ze spiegelen of zijn opstandig en zetten hun hakken in het zand. 

Hun hoog gevoeligheid maakt dat ze overprikkelt kunnen raken als ze niet tot rust kunnen komen. Rust en regelmaat en een vertrouwde omgeving zijn dan ook van essentieel belang. 

Als ouder leren we van onze kinderen een hele boel. Ze laten duidelijk zien wat er in ons leeft, maken bewust, tenminste als wij dit willen zien. Soms gaat dit verloren in ons drukke bestaan en nemen we te weinig tijd om hier bij stil te staan. Zij willen niets liever dan leven in verbinding, liefde, harmonie en plezier. Ze helpen ons om de nieuwe wereld op aarde te bouwen.

 

Omgang

Om te leren om gaan met hsp kinderen kun je zelf als ouder een heleboel doen. 

  • Het is goed om je zelf en je omgeving dagelijks te reinigen 
  • Jezelf te aarden en je kind dit ook te leren
  • Af te stemmen op jezelf en je innerlijke proces de ruimte geven
  • Kwetsbaarheid tonen
  • Je gevoel bespreekbaar maken en uiten met je hele gezin
  • Vertellen waarom je iets doet of waarom een kind iets niet mag
  • Informatie lezen over hsp, verdiepen
  • Je kind vertellen dat het welkom is en dat je bezig bent hem of haar te begrijpen ook als het nog niet helemaal lukt

 

Afstemming

Mocht je er zelf niet helemaal uit komen dan kan een afstemming voor je kind met healing uitkomst bieden. Door me af te stemmen op hun energie kan ik met ze communiceren op een ander niveau, hierin geven ze vaak aan wat er aan de hand is of wat ze moeilijk vinden. 

Vaak krijg ik beelden door wat ze kunnen doen of hoe ze met de situatie om kunnen gaan. Samen met hun gidsen, engelen e.d. buigen we de blokkade om naar ruimte en vrijheid. Een regenboog healing kan dan als slot nog gegeven worden. 

 

Intuïtief spel

Liever een fysieke benadering? Het ontmoetingsspel laat het kind voelen en ontdekken op een speelse manier wat er in hem of haar leeft. Vaak gebruik ik kleurpotloden voor expressie en muziek. Een veilige plek waar ze zich vertrouwt voelen om te gaan ontdekken.